Nieuwbouw

In april 2021 start de nieuwbouw en eind dit jaar verhuisd Zorgbakkerij Almere naar een prachtige nieuwe locatie in Oosterwold.

Naast het huidige bakkerswerk komen er in Oosterwold nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij. Een belangrijke uitbreiding is het café met een theetuin waar je ons zelfgebakken brood en gebak kunt komen proeven. En wat denk je van een versbereid schepijsje? Een andere activiteit is de tuingroep die in het voedselbos gaat werken. In de periode half maart tot en met half april dit jaar wordt gestart met het aanplanten van de eerste fruit- en notenbomen.

Om het voedselbos te realiseren is Zorgbakkerij Almere gestart met een sponsoractie.

Wil jij sponseren? Dat kan via www.gofundme.com Elk bedrag is welkom. We hebben een leuke actie: bij een niet anonieme gift van een bedrag vanaf € 25,00 noteren we je naam en krijg je van ons in het nieuwe café van Zorgbakkerij Almere een kop koffie of thee met een gebakje naar keuze.

Zorgbakkerij Almere is inmiddels op kleine schaal gestart met belevingsgerichte dagbesteding. Doelgroep: mensen die door hun verstandelijke beperking en/of autisme behoefte hebben aan concrete activiteiten en variatie door de dag heen. De activiteiten zijn gericht op het opdoen van ervaringen, interactie met begeleiders en andere deelnemers staat daarbij centraal. De belevingsgerichte dagbesteding is vooral voor mensen bij wie het (samen) bezig zijn en daar plezier aan beleven voorop staat. Het dag programma bestaat uit een aantal verschillende activiteiten, bijvoorbeeld creatieve activiteiten, samen zingen of naar muziek luisteren, koken, wandelen, kleine dieren verzorgen en bewegingsactiviteiten. Tijdens de dag wordt een afwisseling geboden in rustige momenten en meer actieve momenten. Je kunt je nu al opgeven voor de belevingsgerichte dagbesteding, de groep is gestart op maandagen.